top of page

Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar


Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar
Çocuklar İçin Sağlıklı Atıştırmalıklar

Çocuklar için sağlıklı atıştırmalıkların lezzetsiz olması gerekmez. Hızlı ve besleyici atıştırmalıklar çocukların beslenmesinde gittikçe önem kazanmakta.


Atıştırma zamanı muhtemelen çocuğunuzun günlük programının bir parçasıdır ve bu mutlaka kötü değildir. Besleyici atıştırmalıklar, gün boyunca çocuğunuzun açlığını azaltmaya yardımcı olabilir.


Sağlıklı atıştırmalıklar aynı zamanda enerjiyi de artırır ve çocuğunuzun büyümesi ve gelişmesi için gerekli olan besinleri daha fazla almasına yardımcı olabilir. İşte çocuklar için sağlıklı ve lezzetli atıştırmalıkların nasıl hazırlanacağınızla ilgili ipuçları.


Kurabiyeler, şekerlemeler veya cipsleri günlük tüketim yerine özel günler için saklayın. Sağlıklı atıştırmalıklar yiyerek iyi bir örnek olun - çocuğunuz da aynı şeyi yapabilir.


Protein, çocuğunuzun daha uzun süre daha tok hissetmesine yardımcı olacaktır. Buzdolabınızı haşlanmış yumurta, şarküteri eti ve pişmiş tavuk bonfile veya butlar koyabilirsiniz. Dumanı tüten bir kase (uzakdoğu mutfağından çorba içinde sunulan) eriştesi hazırlayabilirsiniz. Kabuklu yemiş alerjisi olmayan çocuklar için kuruyemiş ve fıstık ezmesi sunun.


Tam tahıllı kraker veya tortilla gibi tam tahıllı gıdalar ve yüksek lifli, tam tahıllı gevrekler, bir miktar enerji sağlar. Tatmin edici bir atıştırmalık için tam buğday ekmeğini bir dilim peynir, şarküteri eti veya humusla birleştirebilirsiniz.


Avokado, ananas, kızılcık, kırmızı veya sarı biber veya mango gibi bir dizi meyve ve sebze sunun. Çocukları birkaç parça ürün seçmeye ve bunları renkli bir atıştırmalık için karıştırmaya teşvik edin. Bebek havuçları veya diğer çıtır sebzeleri yağsız çiftlik sosu veya humusla servis edin. Kraker çubuklarını veya taze meyveyi yoğurda batırın. Kereviz, elma veya muz üzerine fıstık ezmesi sürün.


Kahvaltı da tüketilen gevrekleri öğleden sonra atıştırmalıkları olarak servis edin. Meyve ve fındıkla karıştırılmış kuru mısır gevreği sunun. Ya da az yağlı sütle yulaf ezmesi ve şekersiz elma püresi ve tarçınla karıştırın.


Az yağlı pudingler, donmuş yoğurt veya donmuş meyve çubukları ile çocuğunuzun tatlı ihtiyacını tatmin edebilirsiniz. Süt, sade yoğurt ve taze veya dondurulmuş meyvelerle yapılan smoothie'leri sevecektir.


Az yağlı peynir dilimleri, tam tahıllı ekmek veya tam tahıllı tortillalardan şekiller yapmak için bir çerez kesici kullanın. Şiş meyve kebapları veya çocuğunuza çubuklarla doğranmış meyveleri nasıl yiyeceğini gösterin. Tam tahıllı krakerlerden bir kule yapın, çubuk krakerlerle kelimeleri heceleyin veya meyve kullanarak bir tabakta komik yüzler ilgisini çekecektir.


Buzdolabında yemeye hazır sebzelerden bir tabak hazırlayın. Tezgahın üzerinde bir kasede taze meyve bırakın. Düşük şekerli, tam tahıllı gevrekleri ve meyveleri konserve veya kendi suyunda paketlenmiş olarak kolayca erişilebilen bir dolapta saklayın.


Az yağlı veya yağsız olarak etiketlenen yiyecekler bol miktarda kalori ve sodyum barındırabilir. Kolesterolsüz olarak lanse edilen yiyecekler hala yağ, sodyum ve şeker açısından yüksek olabilir. Akıllıca bir atıştırmalık seçimi yapmak için beslenme etiketlerini kontrol edin.


Yalnızca mutfak gibi belirli alanlarda atıştırmaya izin verin ve ekran başında atıştırmalık servisi yapmaktan kaçının. Çocuğunuzu hızlıca çiğnemekten sayısız kalori kurtaracaksınız. Hareket halindeyken atıştırmalıklar için muz, dil peyniri, yoğurt çubukları, mısır gevreği çubukları, havuç çubukları veya diğer yiyecekler sunabilirsiniz.


Atıştırmalıkları sağlıklı bir öğüne müdahale etmeyecek şekilde planlayın. Çocuğunuzun dengeli, besleyici bir yemek yiyebilecek kadar aç olması için öğün saatinden sonraki iki saat içinde atıştırmalıkları ve meyve suyunu vermeyin.


Çocuğunuza sağlıklı atıştırmalık seçimleri yapmayı öğretmek, ömür boyu sağlıklı beslenmeye zemin hazırlamaya yardımcı olacaktır.

bottom of page