top of page

Evcil Hayvan Sahibi Olmanın 10 Faydası


Evcil Hayvan Sahibi Olmanın 10 Faydası
Evcil Hayvan Sahibi Olmanın 10 Faydası

Evcil hayvanlar hayatımıza çok fazla neşe getirmeyi başarır. Bizi güldürür, hasta olduğumuzda veya üzüldüğümüzde rahatlatır ve ne olursa olsun her zaman yanımızda olurlar. Tahminen 12 milyon İngiliz hane halkının evcil hayvan beslemeyi seçmesi şaşırtıcı değil.

Yine de herkes insan ve canavar arasındaki bağı anlamıyor, hatta evcil hayvanların sahipleri için ne kadar çok şey yaptığını bile anlamıyor. Tüylü bir arkadaşa sahip olmanın on faydasına bir göz atacağız.


1) Sizi zinde tutarlar. Tüm köpek ırklarının mutlu ve sağlıklı kalmaları için düzenli, günlük yürüyüşlere ihtiyacı vardır, bizim de öyle! Bununla birlikte, bazen biraz tembel olma eğilimimiz vardır. Köpek mükemmel bir tedavidir! Sizi ön kapıdan dışarı sürükleyecek ve her gün parkın etrafında koşturacaklar. Evet, köpek muhtemelen isteyebileceğiniz en iyi kişisel antrenördür.


2) Asla yalnız kalmamanızı sağlarlar. Tek başınıza yaşıyorsanız veya partneriniz size farklı vardiya düzenleri uyguluyorsa, evde çok yalnız kalabilirsiniz - tabii ki bir evcil hayvanınız yoksa! Kediler ve köpekler harika arkadaşlar olur. Her zaman eve gelmeni bekliyor olacaklar ve geçirdiğiniz yorucu gün sonunda size kulak vermekten mutlu olacaklar. Artı, çoğu zaman kanepede oturmaya hazırlar.


3) Stres seviyenizi düşürürler. Modern yaşam streslidir ve yüksek düzeyde kaygı, birçok sağlık sorununa yol açabilir. Neyse ki, evcil hayvanlar rahatlamamıza gerçekten yardımcı olabilir - kedinizi okşamak ya da sadece bir akvaryumun içinde yüzen balıkları izlemek endişelerinizi eritebilir. Araştırmalar, evcil hayvan sahiplerinin evcil hayvan sahibi olmayanlara göre daha düşük tansiyon, kolesterol ve trigliserit düzeylerine sahip olduklarını kanıtlamıştır. Bu, tüylü bir dosta sahip olmanın, hayatın ilerleyen dönemlerinde kalp krizi geçirme olasılığını azaltabileceği anlamına gelir.


4) Arkadaş edinmenize yardımcı olabilirler. Evcil hayvan sahibi topluluğu inanılmaz derecede arkadaş canlısı bir topluluktur - çoğu zaman insanların parkta köpeğiniz hakkında konuşmaya çalıştığını göreceksiniz. Bir evcil hayvan sahibi olmak, yeni insanlarla tanışmanın ve hızlı bir şekilde bağ kurmanın harika bir yoludur, özellikle de sohbette çok iyi değilseniz.


5) Bağışıklık sisteminizi iyileştirebilirler. Evcil hayvanlar zamanlarının çoğunu dışarıda geçirirler ve bu nedenle evinize her türlü kir ve mikrop getirir. Bu mutlaka kötü bir şey değildir. Ek mikroplar, soğuk algınlığına ve diğer hafif hastalıklara karşı bağışıklığınızı iyileştirmeye yardımcı olabilir. Aslında, önceki araştırmalar bir köpekle yaşayan bebeklerin daha az enfeksiyon yaşama eğiliminde olduğunu ve genellikle olmayanlara göre daha sağlıklı olduğunu göstermiştir.


6) Çocuklarınızın alerji geliştirmesini engelleyebilirler. Bir evcil hayvan sahibi olmanın çocuklarınızın belirli alerjileri geliştirmesini engelleyeceğinin garantisi olmasa da, kanıtlar tüylerin işe yarayabileceğini gösteriyor. Ancak, alerjiniz varsa asla bir kedi veya köpeğe sahip olmamanız gerektiğini belirtmekte fayda var - aniden bağışık olmayacaksınız!


7) Kanseri erken yakalayabilirler. Bir köpeğin koku alma duyusunun inanılmaz olduğu bir sır değil, ama bazı köpeklerin kanseri tespit edebildiğini biliyor muydunuz? Bazı evcil hayvan sahipleri, köpeklerinin sürekli olarak derinin altına gizlenmiş bir tümörü pençelediklerini, kokladıklarını ve hatta yaladıklarını fark ettikten sonra hayatlarını kurtardıklarını bildirdi.


8) Çocuklara sorumluluk öğretebilirler. Her ebeveyn çocuklarının midilli, köpek yavrusu ya da hamster alabilir miyim? sorusunu duymuştur. Çocukların hayvanları sevdiği bir sır değil ve eğer yeterince büyüklerse, evcil hayvanlara sahip olmak onlara pek çok önemli beceri öğretebilir. Kafesi temizlemek, tımar etmek ve püf noktaları öğretmek gibi bir evcil hayvana sahip olmak için gereken pratik becerileri öğrenecekler; sonraki yaşamlarında hayati önem taşıyan beslenme ve empati becerilerini de geliştirecekler.


9) Sizi güvende hissettirirler. Herkes evde yalnız kalmaktan hoşlanmaz, ancak orada bir kedi veya köpeğin olması sizi çok daha güvende hissettirebilir. Ayrıca, açıkça bir köpeğin evi olan bir evi hırsızların hedef alma olasılığı daha düşüktür. Bazı ırklar mükemmel bekçi köpekleri olur ve koşu ya da yürüyüşe çıktığınızda bile sizi korur.


10) Öğrenme güçlüğü çeken çocuklara arkadaşlık sağlayabilirler. Otizmli ve benzer öğrenme bozukluğu olan çocuklar, genellikle diğer insanlarla konuşmakta zorlanırlar, ancak arkadaş canlısı hayvanlarla sohbet etmekte hiçbir problemleri yoktur. Sonuçta, evcil hayvanlarınız cevap veremez ve sırlarınızı her zaman saklar!


Bir evcil hayvana bakmak büyük bir sorumluluktur, ancak yukarıdaki tüm faydaları göz önünde bulundurduğunuzda, tüm bu zor işi zahmete değer kılar. İster kedi, köpek, at veya balık beslemeyi seçin, hepsi harika bir arkadaştırlar.


Instagram

bottom of page