top of page

Yeni Doğan Bebeğinizin Hangi Bebek Cilt Bakım Ürünlerine İhtiyacı Var?


Yeni Doğan Bebeğinizin Hangi Bebek Cilt Bakım Ürünlerine İhtiyacı Var?
Yeni Doğan Bebeğinizin Hangi Bebek Cilt Bakım Ürünlerine İhtiyacı Var?

Yeni doğan bebeğin cilt bakımı hassas bir konudur. İlk aylarda, bebeğinizin bağışıklık sistemi geliştikçe, en hafif temizleyicileri ve losyonu kullanmak isteyeceksiniz. Ancak kuru cilt, egzama ve çocuk bezi döküntüleri ortaya çıktığında, bu sorunları tedavi etme zamanı gelmiştir. Bu ürünleri ne zaman kullanmaya başlayacağınız konusunda çocuk doktorunuzla konuşabilirsiniz.


Bebek cilt bakım ürünleri tercihinizde boya içermeyen, kokusuz ürünler önceliğiniz olmalı. Alışverişe başlamadan önce işte birkaç ipucu:

  • Etiketleri dikkatlice okuyun. Boyalar, kokular ve kimyasallar içeren bebek cilt bakım ürünleri bebeğin cildini ve nefes almasını tahriş edebilir.

  • Doğal bebek cilt bakım ürünleri çoğu bebek için güvenlidir. Ancak ailenizde alerjiniz veya astımınız varsa, yeni doğan bebeğiniz de bazı ürünlerdeki bitkilere ve bitkilere karşı duyarlı olabilir.

  • "Hipoalerjenik" etiketi yanıltıcı olabilir. Terim, ürünün alerjik reaksiyona neden olma olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir, ancak bu, ürünün cilt üzerinde diğer ürünlerden daha yumuşak olduğu anlamına gelmez.

  • Fitalat ve paraben içermeyen ürünleri arayın. Bu kimyasallar bebekler için potansiyel olarak zararlıdır.

Bebek Cilt Bakım Ürünleri

Bebek sabunu, bebek şampuanı: Temizleyiciler ve yıkamalar yeni doğanlar için hafif ve güvenlidir. Ancak yeni doğan cildini kurutabileceği için bebek sabunlarını az miktarda kullanın.


Bebek losyonu: Yeni doğan cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Küçük yeni doğanlarda oldukça az kullanın.


Vazelin: Bebek bezi döküntülerini tedavi etmek için kullanılabilir. Bebeğin cildine nemli bezlere karşı koruyucu bir bariyer sağlar.


Bebek bezi döküntü merhemi: Bebeğin cildine neme karşı bir bariyer sağlar - ıslak bezlerin tahriş olmaması için yeni doğan cildini korur.


Bebek yağı: Bu klasik, en iyi nemlendirici olarak değil, yeni doğan ciltler için masaj yağı olarak kullanılır. Yenidoğan cildi onu iyi emmez.


Bebek çamaşır deterjanı: Parfüm ve boya içermeyen bebek deterjanları arayın. Normal deterjanlar yenidoğan cildi için çok serttir. Aynısı kurutucu tabakaları seçerken de geçerlidir.


Bebek pudrası: Bebek pudrası kullanıyorsanız, talk içermeyen pudralar bulmaya çalışın ve bebeğin yüzünden ve genital bölgeden uzak tutmaya özen gösterin. Tozdaki talk veya mısır nişastası solunum problemlerine neden olabilir.

bottom of page