top of page

Bebek Egzaması - Bebeklerde Egzama Önlenebilir Mi?


Bebek Egzaması - Bebeklerde Egzama Önlenebilir Mi?
Bebek Egzaması - Bebeklerde Egzama Önlenebilir Mi?

Günlük banyo ve nemlendirme, bebek egzaması (atopik dermatit) tedavisinde anahtardır. Hafif bir temizleyici ve ılık su kullanın. 15 dakikadan fazla olmayan bir banyodan sonra, tamamen durulayın, bebeğinizi nazikçe kurulayın ve cildi hala nemliyken vazelin gibi kokusuz bir krem ​​veya merhem sürün. Günde en az iki kez, belki bebek bezi değiştirildiğinde nemlendirin. Yeni bir nemlendirici denerken, iyi tolere edildiğinden emin olmak için önce çocuğun cildinin küçük bir bölgesinde test edin.


Bebek egzaması belirti ve semptomları, kaşıntılı kumaş ve bazı sabunlar gibi tahriş edici maddelerden ve ayrıca aşırı sıcaklıklardan kaçınarak da hafifletilebilir. Çocuğunuzun kızarıklığı kaşımasını önlemek için bebeğinizin tırnaklarının kısa kesilmesi veya uyku sırasında pamuklu eldiven giyilmesi yardımcı olabilir.


Durum devam ederse veya kızarıklık mor, huysuz ve ağlamaklıysa veya kabarcıklar varsa bebeğinizi muayene ettirin. Ateşi ve döküntüsü olan bir çocuğun da değerlendirmeye ihtiyacı olabilir. Belirtileri hafifletmek için ilaçlı krem ​​veya merhem kullanmak hakkında doktorunuzla konuşun. Çocuk doktorunuzun rehberliğinde ilaçlar kullanın.


Çoğu çocuk, 3 ila 5 yaşlarında infantil egzamadan kurtulur.

Bebek egzaması önlenebilir mi?

Ailede egzama öyküsü var ise bebeğin etkilenmesi engellenebilir mi?


Bebek egzamasını önlemenin kesin bir yolu yoktur. Kızarıklık görülmese bile bebeğinizin cildini iyi nemli tutmasına yardımcı olur. Bir krem, merhem veya losyonu günde en az iki kez, belki bebek bezi değiştirirken uygulayın. Yeni bir nemlendirici denerken, iyi tolere edildiğinden emin olmak için önce çocuğun cildinin küçük bir bölgesinde test edin.


Bazı kanıtlar, bebek egzaması riskinin emzirilerek ve hamilelik sırasında ve emzirme sırasında probiyotikler alınarak azaltılabileceği fikrini desteklemektedir.


Araştırmalar ayrıca, doğumdan itibaren egzama riski yüksek çocuklara uygulandığında Vazelin kızarıklığın gelişmesini önlemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Egzamanın önlenmesi konusunda daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır.


Kaşıntılı kumaş ve sert sabunlar gibi tahriş edici maddelerden ve aşırı sıcaklıklardan kaçınarak alevlenmeleri önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

bottom of page