top of page

2022 Sağlık Trendleri: Kolajen Araştırması


Cilt Bakımında Kolajene Olan İlgi Artıyor

Sağlıklı yaşam ve cilt bakımına olan ilgimiz her geçen gün artıyor. Hayatımıza giren yeni kavramlar ve ürünlere her gün yenileri eklenmekte.


Yaşam kalitemiz için sağlıklı bir cilde sahip olmamız büyük önem taşıyor.


Kolajen nedir? Vücudumuzda ne işe yarıyor? Eksikliği nelere sebep olabilir? gibi sorular merak uyandırmakta, beslenme tercihlerimizi etkilemektedir.

Sağlıklı yaşam kültürümüzün geliştirilmesi amacıyla Türkiye Sağlık Vakfı tarafından yapılan "Kolajen ve Tüketici Tercihleri Araştırması" nın ön sonuçlarına göre;

  • Kolajen cilt bakım ürünü satın alırken her 100 tüketiciden 34' ü ürünün içeriğini inceliyor. Tüketici farkındalığı açısından değerlendirildiğinde ürünün bilinçli tüketici kitlesi tarafından tercih edildiği görülmekte.

  • Arkadaş tavsiyeleri kolajenin kullanımında önemli bir etkiye sahip.

  • İnternet satış siteleri beklendiği gibi kolajen takviyesi temininde ilk sırada yer almakta.

  • Sağlık sorunu olarak tanımlanabilecek bir yan etki gören kullanıcıların oranı %5.

  • Kolajenin kadınlar tarafından tercih edildiği ve 34-45 yaş grubu kadınlar arasında düzenli kullanım oranın %12 olduğu tespit edilmiştir.

Devam eden araştırmanın bulgularını değerlendiren Türkiye Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Murat BALABAN "Kolajen takviyesi kullanımında tüketicilerin ürün içeriğini araştırmasının ilk sırada yer alması memnuniyet verici. Sağlığını korumaya özen gösteren insanlarımızın satın aldıkları her ürünün içeriğini ayrıntılı incelemelerini önemsiyoruz. Etiket okuma alışkanlığımızın geliştiğinin güzel bir örneği."

"Yaptığımız sağlık araştırmalarının birey ve toplum sağlığını geliştirmede önemli bir kaynak olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.


bottom of page