top of page

Estetik (Kozmetik) Diş Hekimliği Nedir?


Estetik (Kozmetik) Diş Hekimliği Nedir?
Estetik (Kozmetik) Diş Hekimliği Nedir?

Estetik veya kozmetik diş hekimliği, sadece dişleri değil, diş etlerinizi ve/veya ısırmanızı da güzelleştiren diş hekimliği türüdür. Özellikle ağız şeklinizi ve gülüş kalitenizi iyileştirmek için kullanılır, hatta ısırma şekli ve kuvveti açısından dişlerin işlevini iyileştirmeye kadar uzanabilir. Bununla birlikte, diş beyazlatma durumunda olduğu gibi, dişlerin işlevselliğinin mutlaka iyileştirilmesiyle değil, çoğunlukla dişlerinizin görünümünü iyileştirmeyle meşgul olan diş tedavisi türüdür.


Çoğu durumda, estetik diş hekimliğinin başarısı için fonksiyonel iyileştirmeler yapılır. Dişlerinizin, diş etlerinizin ve ağzınızın sağlığına yönelik standart diş, diş eti ve ağız uygulamalarından ayıran aşağıdaki özelliklerle karakterize edilir.

Diş Estetiğine Odaklanma

Estetik diş hekimliği çoğunlukla dişlerin rengini, şeklini, boyutunu, konumunu ve dizilimini ve ayrıca gülüşünüzün genel görünümünü iyileştirmeye odaklanır. Bu, bir gülümsemeyi tasarlamak ve çene yapısı yapmak için cerrahi olarak değiştirilebilen sağlıklı diş etlerine kadar uzanır.

Estetik Diş Hekimleri

Estetik diş hekimliği alanında uzmanlaşmış diş hekimlerine estetik diş hekimi denir, ancak bu diş hekimliği türü daha çok kozmetik diş hekimliği olarak bilindiği için daha çok estetik diş hekimleri olarak bilinirler. Alan, eğitim, uzmanlık ve eğitimdeki özel deneyimleri, resmi bir uzmanlık olarak kabul edilmese de bu diş hekimliği türüne odaklanmıştır. Reçetesiz beyazlatma seçenekleri mevcut olsa da, diş rengindeki renklenmeleri hafifletmede diş hekimi denetimli tedaviler en yüksek başarı oranlarına sahip olduğundan, estetik diş hekimi tercih edilmelidir.

Estetik Diş Hekimliği Çeşitleri

Estetik veya kozmetik diş hekimliği, dişleriniz, diş etleriniz, ağzınız ve çeneniz üzerinde yapılan ve ortodonti (diş telleri) ve protez (protez dişleri) kadar uzayabilen aşağıdaki çalışma türlerini içerebilir.


Diş Materyalinin Eklenmesi : Estetik diş hekiminizden diş etlerinize veya dişlerinize diş materyali eklemesini talep ederek Tom Cruise veya Brad Pitt e rakip olacak güzel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Diş eti greftleri, kuronlar veya kapaklar, porselen kaplamalar veya laminatlar ve dişlerinize ve diş etlerinize yapıştırma tedavilerini özel uygulanabilir.


Hiçbir Şey Eklemeden veya Çıkarmadan Kozmetik İyileştirmeler: Diş etlerinizi, diş yapınızı veya diğer diş materyallerini eklemeden veya çıkarmadan gülümsemenizi geliştirmek için tasarlanmış estetik teknikler vardır. Bu, diş eti renginizi doğru bir şekilde elde etmek için diş eti depigmentasyonu, diş minesinin lazerle beyazlatılması veya beyazlatılması vb. içerir.


Yüzü İyileştirmek için Dişleri Düzeltmek: Aşırı ısırık, alttan ısırma, ortodontik diş hekimliği olarak da bilinen diş teli veya tutucu takma gibi tekniklerle düzgün bir şekilde düzeltilmiş dişlerle iyileştirilmelidir. Bu daha sonra çenenizin ve yanaklarınızın büyük ölçüde değişmesi nedeniyle yüzünüzün görünümünün iyileşmesine neden olacaktır.


bottom of page