top of page

Saç Serumu Nedir? Saç Bakımında Nasıl Fark Yaratıyor?


Saç Serumu Nedir? Saç Bakımında Nasıl Fark Yaratıyor?
Saç Serumu Nedir? Saç Bakımında Nasıl Fark Yaratıyor?
Saç serumu ne için kullanılır?

Saç serumu, genellikle saç lifi üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturan ve elektriklenmeyi yumuşatmaya yardımcı olan silikonlar kullanılarak formüle edilen sıvı bazlı bir saç bakımı ürünüdür. Bu pürüzsüz tabaka daha sonra ışığı yansıtır, bu da serumun saçınıza yağlı değil, parlak bir görünüm vermesini sağlar. Bazı insanlar için bu, daha sonra saçı düzleştirmek için düzleştirici kullanma ihtiyacını ortadan kaldırır: şekillendirme süresini yarıya indirmek ve saçınızı ısı hasarından korumak için harikadır.


Saç tipiniz için doğru serum, saçı yumuşatmaktan, parlaklık ve dolaşıklığı açmaktan hasarı onarmaya ve kirlilikten korumaya kadar birçok endişenizi giderebilir. Saç serumu ayrıca kuaför ziyaretleri arasında saç kırıklarını gizlemenin iyi bir yoludur.

Saç serumu nasıl uygulanır?

Saç serumu normalde şampuanlama ve bakımdan sonra ıslak veya havluyla kurutulmuş saça uygulanır, ancak bazıları kuru saça da uygulanabilir. Avucunuza birkaç damla serum uygulayın, ardından ellerinizi birbirine ovun ve saçı kökten uca doğru düzleştirin. Daha kalın veya daha uzun saçlar daha fazla damla gerektirebilir. Herhangi bir karışıklığı gidermek ve serumun eşit şekilde dağılmasını sağlamak için bir tarak yardımcı olabilir.


Serum saç üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturduğundan, saç düzleştirici gibi ısıtılmış aletler kullanılmadan önce uygulandığında saçın zarar görmesini önleyebilir. Koruyucu pürüzsüzleştirici serum, ısı hasarına karşı koruma sağlarken elektriklenmeden yüksek parlaklık sağlamak için pro-keratin bileşenlere sahiptir.

Biotin - kolajen - keratin içeren saç dökülmesi karşıtı serum

Tamamen bilimsel normlara göre çok özel formülle geliştirilmiş saç dökülmesi karşıtı bakım serumu yapısında; glycerin, propylene glycol, panthenol, hydrolyzed keratin, collagen arginin, niacinamide, hydrolyzed soy protein, polyquaternium-11, alfa tocopheryl acetate, phenoxyethanol, panax ginseng root extract, acetyl tyrosine, arctium majus root extract, PEG-12 dimethicone, calcium pantothenate, caprylyl glycol, zinc gluconate, ornithine HCl, citrulline, glucosamine HCl, biotin gibi saç diplerinin beslenmesi ve saç sağlığı için etkisi kanıtlanmış çok önemli bileşenler yer alır.


Saç derisine yoğun bakım yaparak, saç dökülmesi karşıtı etki gösterir. Saçları kökten uca derinlemesine besler ve onarır. Bu sayede kıl köklerini besleyerek saç çıkartan serum, saçların güçlenmesine de yardımcı olur. Hücre yenileyici özelliği ile eşsiz bir saç bakımı ürünüdür. Serumu saç diplerine hafif masaj yaparak günde 2 defa kullanınız. Serum kullanım sonrası saçları yıkamaya gerek yoktur. Beklenen etki için düzenli olarak kullanılması önerilir.

bottom of page