top of page

Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahide Benzerlik ve Farklar

Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahide Benzerlik ve Farklar
Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahide Benzerlik ve Farklar

Plastik Cerrahi teknikleri ayak parmaklarından başın tepesine kadar vücudun her yerindeki çok çeşitli rahatsızlıklarla başa çıkmak için kullanılır.



Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahinin iki dalı vardır:


  • Rekonstrüktif cerrahi, kazalar, hastalıklar, doğum kusurları, travma, hastalık ve enfeksiyon gibi şeyler sonucu oluşan işlevi iyileştirmek veya şekil bozukluğunu en aza indirmekle ilgilenir. Yaygın rekonstrüktif prosedürler arasında kazalar veya tümörlerin çıkarılmasından sonra yaraların kapatılması, yanıklardan sonra cilt cerrahisi, mastektomiden sonra meme rekonstrüksiyonu, yarık dudak ve damak ameliyatı ve kopmuş vücut parçalarının yeniden birleştirilmesi yer alır.


Öncelikli olarak rekonstrüktif olan cerrahinin estetik veya kozmetik bir bileşeni de vardır; plastik cerrahlar işlevi iyileştirmenin yanı sıra görünümü normalleştirmek ve iyileştirmekle de ilgilenirler.


  • Kozmetik cerrahi, yüz veya beden özelliklerini değiştirerek veya yeniden şekillendirerek veya psikolojik refahı iyileştirerek bir kişinin estetik görünümünü iyileştirmek için tasarlanmıştır. Bunlara, sarkık göz kapaklarını, eğri veya büyük burunları, çıkıntılı kulakları, anormal veya asimetrik vücut hatlarını (çok farklı boyut ve şekillerdeki göğüsler dahil), yüz yaşlanmasını, doğum lekelerini yeniden şekillendirme prosedürleri dahildir.

Instagram

bottom of page