top of page

Kozmetik Diş Hekimliği ve 7 Uygulama


Kozmetik Diş Hekimliği ve 7 Uygulama
Kozmetik Diş Hekimliği ve 7 Uygulama

Gülümsemenizi güzelleştirmek istediğinizde, kozmetik diş tedavisi için birkaç seçenek bulunmaktadır.


Diş ve gülüş estetiği hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Benim için önemli, yaptırmayı düşünüyorum

  • Kararsızım, araştırıyorum

  • İhtiyaç hissetmiyorum

  • İstiyorum ama pahalı

You can vote for more than one answer.


Estetik diş hekimliği yükselişte.


Bir çok televizyon programında diş hekimleri gülüş estetiği hakkında bilgilendirmeler yapmakta ve neredeyse herkese istedikleri gülümsemeyi vermek için neler yapılabileceğini anlatmaktadır.

Kozmetik diş hekimliği

Aşağıdaki prosedürlerin tümü herkes için uygun olmayabilir. Diş hekiminiz, gülümsemenizi güzelleştirmek için hangi yöntemin en iyi sonucu vereceğini belirlemenize yardımcı olabilir.

  1. Kozmetik Diş Beyazlatma : "Diş beyazlatma" olarak da adlandırılan bu prosedür, dişlerinizi renk değişikliği ve/veya lekelenmeden arındırıp beyazlatabilir. Bazı uygulamalar diş muayenehanesinde veya evde yapılabilir. Herkesin dişleri beyazlatılamaz, bu nedenle önce diş hekiminize danışmanız çok önemlidir.

  2. Kozmetik Diş Kaplamaları : Kaplamalar, porselen veya kompozit malzemeden yapılmış ince bir kabuktur. Özel olarak yapılırlar ve dişin ön tarafına yapıştırılırlar. Kaplama, hafif çapraşık dişler, renksiz dişler, aşınmış dişler gibi diş rahatsızlıklarını tedavi etmek ve hatta dişler arasındaki boşlukları kapatmak için kullanılabilir.

  3. Kozmetik Diş İmplantları : Diş implantı, eksik dişleri tamamlamak için tasarlanmış metal bir malzemedir. İmplant genellikle titanyumdan yapılır ve dişin eksik olduğu çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilir. Bir diş implantı, diş kökü görevi görecek şekilde tasarlanmıştır ve kron, köprü veya takma diş gibi yapay dişleri sabitleyebilir.

  4. Kozmetik Diş Kronları : Kapaklar olarak da adlandırılan kronlar, kozmetik diş hekimi tarafından hazırlandıktan sonra tüm dişinize uyacak şekilde özel olarak yapılır. Genellikle ısırma basıncına dayanması için metalle kaynaştırılmış akrilik veya porselenden yapılırlar. Kronlar, kozmetik diş hekimliğinde, kötü şekillendirilmiş, kötü çürümüş, kırılmış, aşınmış veya büyük dolguları olan dişleri tedavi etmek veya dişler arasındaki boşlukları kapatmak için kullanılabilir.

  5. Kozmetik Diş Şekillendirme : Diş minesinin bir kısmını törpüleyerek veya çıkararak diş hekimi dişi yeniden şekillendirebilir. Bu süreç genellikle ağrılı değildir ve hızlı sonuç alınabilir.

  6. Kozmetik Diş Bonding : Bonding, diş rengindeki malzemelerin dişe yapıştırılması (bağlanması) işlemidir. Bu, kötü bir şekilde renklenmiş, kırılmış veya aşınmış bir dişin görünümünü onarmak veya iyileştirmek için kullanılabilen bir uygulamadır.

  7. Kozmetik Ortodontik Tedavi : Ortodonti sadece çocuklar için değildir. Giderek daha fazla yetişkin kozmetik amaçlı tedaviler için ortodontistlere başvurmakta.

bottom of page