top of page

Estetik Diş Hekimliği - Gülüş Tasarımı


Estetik Diş Hekimliği - Gülüş Tasarımı
Estetik Diş Hekimliği - Gülüş Tasarımı

Diş beyazlatma ve "gülüş tasarımı" için diş hekimine gitmek kozmetik bir deneyim olarak görülebilir.Diş hekimleri görünüşünüz için kimsenin yapamayacağı şeyleri yapabilir.


Amerikan Kozmetik Diş Hekimliği Akademisi Başkanı ve diş hekimi Michael Malone, "Dişlerin şeklini, boyutunu ve rengini değiştirebileceğimiz bir çok prosedürümüz var " diyor.

Gülüş tasarımı

Diş beyazlatma sadece başlangıç ​​olabilir. Daha detaylı bir işlem yaptırarak dişlerinizi ve diş etlerinizi tamamen elden geçirebilirsiniz.


"Gülüş tasarımı", kozmetik diş hekimi Jerry Bellen'in dediği gibi "Gülüş tasarımı, birinin dişlerinin pozisyonlarına ve dişlerin dudaklarla nasıl çerçevelendiğine bakmaktır."


Örneğin, gülümsediğinizde diş etleriniz çok fazla görünüyorsa, bu düzeltilebilir. Bellen, "Bunun teknik terimi kron uzatmadır."


Bu, diş hekiminin muayenehanesinde yapılabilen, diş etlerinin yukarı doğru itilerek dişlerin daha fazla görünmesi için yapılabilen bir ameliyattır. Bellen, "Şaşırtıcı bir şekilde, hasta fazla acı duymaz" diyor.


Ayrıca dişlerinizi istediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Bellen, ön dişlerinizin kenarlarını uzatmanın ve yuvarlatmanın aslında sizi daha genç gösterebileceğini söylüyor. Ömür boyu çiğnemek (ve özellikle tırnak yeme ) dişlerinizi yıpratır. Yüz germe ameliyatından sonra bile aşınmış dişler görünüşünüze yıllar ekleyebilir.


Dişi şekillendirmek için, kozmetik diş hekimi ona bir reçine veya porselen kaplama bağlayabilir. Reçine bağlama daha eski yöntemdir. Malone, "Hala iyi ve bugün çok kullanılıyor" diyor, ancak daha yeni malzeme olan porselen kadar uzun sürmüyor.


Reçine zamanla yıpranabilir veya rengi bozulabilirken porselen değildir. Diğer bir fark ise reçine yapıştırmanın diş hekimi koltuğunda yapılmasıdır. Bir porselen veneer için, bir kalıp yapılacak bir diş laboratuvarına gönderilir ve daha sonra yapıştırılır.


Dişleri çekici bir şekilde şekillendirmenin yanı sıra, bir kozmetik diş hekimi size sert dudaklar verebilir. "Dudakların profil fotoğraflarını çekiyoruz" diyor Bellen, "Biri daha dolgun bir dudak istiyorsa, kaplamanın hacmini artırabiliriz, böylece dudağı dışarı doğru iter."


Tetrasiklin lekeleri ayrıca kaplamalarla kaplanabilir. Bellen, "Tetrasiklin [yaygın olarak kullanılan bir antibiyotik] çocukken verildiğinde, gelişmekte olan dişleri lekeleme eğilimindedir" diyor. "Şeritler halinde olur - dişler boyunca çizgiler."


Azı dişleriniz metal dolgulardan oluşuyorsa, bu onları aşağı doğru taşlayarak ve yeni porselen kronlarla kapatarak düzeltilebilir.

Bir gülüşün mimarisi

Bellen, bir kozmetik diş hekiminin gülümsemenizi iyileştirmek için gereken her şeyi yapabileceğini söylüyor, ancak işin dikkatlice planlanması gerektiğini vurguluyor. "Herhangi bir işe başlamadan önce oldukça detaylı bir değerlendirme yapıyorum" diyor.


Isırığınız - ağzınız kapalıyken dişlerinizin birbirine uyma şekli - önemli bir husustur. Bellen, "Her şeyin üzerine porselen koyabilir, ısırığa dikkat etmezsiniz ve her şeyin bozulmasını sağlayabilirsiniz" diyor.


Bu, herhangi bir kaplama veya kron yapılmadan önce dişlerinizin yeniden hizalanması gerekebileceği ve hatta çene ameliyatına ihtiyacınız olabileceği anlamına gelir. Malone, "Ben bir kozmetik diş hekimi olarak tedaviyi planlarım" diyor. Daha sonra ortodontist veya ağız cerrahı gibi diğer uzmanları dahil edebilir.


Dişlerin yeniden hizalanması gerektiğinde, genellikle onunla ilgilenen bir ortodontist olur. Ve diş tellerine ihtiyacınız olmayabilir. Pek çok insan, dişlerini yavaş yavaş hareket ettirmek için şeffaf plastik "hizalayıcılar" kullanan Invisalign sistemiyle dişlerini düzleştirebilir.


Genellikle çene ameliyatsız yeniden konumlandırılabilir, ancak bazen bir ağız cerrahının ekibe katılması gerekebilir. Bellen'in deyimiyle "tüm ağız rehabilitasyonunun " bir parçası olarak, bazı kişilerin ciddi şekilde girintili veya çıkıntılı bir çenenin düzeltilmesi gerekir.


Bellen, "İnsanlar güzel dişlere sahip olduklarında daha çok gülümsüyorlar" diyor.

bottom of page