top of page

Dudaklarınızdaki Riskin Farkında mısınız?

Dudaklarımızdaki Sağlık Riskinin Farkında mıyız?
Dudaklarımızdaki Sağlık Riskinin Farkında mıyız?

Cilt bakımınızı veya vücut bakım rutininize dikkat ediyor olabilirsiniz, peki dudaklarınızı düşündünüz mü? Dudaklarınız aşırı emici ve hassastır, bu yüzden üzerlerine sürdüğünüz ürünlere dikkat etmeniz gerekir. Tüm ruj ve dudak balsamları aynı şekilde üretilmemiştir, bu yüzden bir sonraki ruj ve dudak nemlendirici satın alımınızda kaçınmanız gereken zararlı şeylerin bir listesini hazırladık.

1. Alkol

Alkol, dudaklarınızın nemini yok edecek kurutucu bir bileşendir. İçerik listelerindeki alkol, "Denature Etanol" veya "İzopropil Alkol" gibi görünebilir.

2. Mentol Ve Fenol

Bu içerikler kullanıcıya serinletici bir etki vermek için tasarlanmış olsa da aslında aşırı kurutucudur ve dudakların çatlamasına neden olabilir. Bunun yerine nane esansiyel yağı kullanan bir ürün seçebilirsiniz.

3. Yapay Pigmentler

Bazı pigmentler kömür katranından elde edilir ve bulantıya, baş ağrısına ve cilt tahrişine neden olabilir. Bir yapay boya oluşturmak için 25'e kadar sentetik katkı maddesi gerekir! "Renklendirici" listelenen ürünlerden kaçının. İşte bazı örnekler:

  • D&C Mavi No. 1 (Parlak Mavi FCF) (E133)

  • FD&C Yeşil No. 3 (Hızlı Yeşil FCF)

  • FD&C Kırmızı No. 3 (Eritrosin) (E127)

  • FD&C Sarı No. 6 (Gün Batımı Sarısı)

4. Telaffuz Edemediğiniz Malzemeler

Bu tür içerikler yüksek düzeyde yapay ve kimyasal madde olduğunu gösterir.

5. Kırmızımsı

Bu genellikle rujlarda bulunur, ayrıca cochineal, cochineal özü, crimson lake ve doğal kırmızı olarak da bilinir. Bu, kabuklu böcek cochineal'dan üretilen bir pigmenttir!

6. Parabenler

Parabenler, yapay koruyucu olarak kullanılan kimyasal gruplarıdır. Parabenler cilt bariyerinin kırılgan, çatlak ve kuru olmasına neden olabilir. Çalışmalar, yüksek dozda parabenlerin hormon bozukluğu ve kontakt dermatit ile bağlantılı olduğunu göstermiştir. "Metilparaben" ve "bütilparaben (BHA)" gibi içeriklere dikkat edin.

7. Petrolatum (Petrol Jeli Veya Mineral Yağı)

Petrol jeli olarak da bilinen petrolatum, nefes alınabilir bir madde değildir ve dudaklarınızın ihtiyaç duyduğu oksijeni almasını engeller.


Dudak sağlığınıza dikkat edin ve kanser başta olmak üzere bir çok sağlık riski içeren zararlı içeriklerden uzak durun.



Instagram

bottom of page