top of page

Cildiniz İçin Doğru Güneş Kremini Seçmek


Cildiniz İçin Doğru Güneş Kremini Bulmak
Cildiniz İçin Doğru Güneş Kremini Bulmak

Cildinizin vaktinden önce yaşlanmasını önleyebilecek ve sizi en yaygın kanser türüne karşı koruyabilecek bir çözüm var; buna güneş kremi denir. Ancak yapılan bir araştırmada aynı markanın ürünleri arasında bile büyük farklılıklar olduğu ve testlerde bazen güneş koruyucunun sunduğu korumanın etikette belirtilen SPF ile eşleşmediği ortaya çıktı.


Cildinizi güneşten gelen ultraviyole A ve B ışınlarından ne kadar iyi koruyacağını belirlemek için laboratuvarda düzinelerce sprey, losyon ve çubuğu test edildi. UVA ışınları öncelikle yaşlanmadan sorumluyken, UVB ışınları çoğunlukla güneş yanığına neden olanlardır. (UVB'ye karşı koruma, güneş koruyucunun SPF'si ile temsil edilir.) Her iki tür de cilt kanseri riskine katkıda bulunur.

Sizin için Doğru Güneş Kremini Bulmak

Güneş kremi seçerken düşünülmesi gereken ilk şey birinci sınıf koruma olsa da dikkate alınması gereken başka önemli faktörler de var.


Güneş kremi seçerken maliyetleri tartabilmeniz için ambalaj başına fiyatı ve ons başına fiyatı dahil ediyoruz.


Losyonla yeterli kaplamayı sağladığınızdan emin olmak spreyden daha kolaydır çünkü ne kadar kullandığınızı görebilirsiniz. Ve uygun sprey uygulaması her zaman kolay değildir, özellikle de rüzgarlı havalarda. Çoğu zaman havayı cildinizden daha fazla korursunuz.

Bazı insanlar için sprey kullanmanın sağlık riskleri de vardır. Buğuyu solumak akciğer tahrişine neden olabilir. Spreyler yanıcı olabilir, bu nedenle sprey kullanırken herhangi bir ısı kaynağından (ızgara gibi) uzak durduğunuzdan emin olun.

Tüketici Raporları çocuklara sprey yerine losyon kullanılmasını öneriyor ancak sprey kullanmayı tercih ederseniz uygularken çok dikkatli olun. Çocukların buğuyu soluma olasılıkları daha yüksektir, bu nedenle yapılacak en iyi şey, onu ellerinize sıkmak ve çocuğunuzun cildine sürmektir. En azından siz püskürtme yaparken çocukların gözlerini ve ağızlarını kapatmalarını ve başlarını çevirmelerini sağlayın. 


CR sıralamasında en üst sıralarda yer alan tüm güneş kremleri, avobenzon gibi kimyasal aktif bileşenler içerir. Bazı kişiler mineral (veya doğal) güneş koruyucuları, çinko oksit, titanyum dioksit veya her ikisini birden kullanmayı tercih edebilir. Ancak yıllar süren testler, mineral güneş kremlerinin güneşin zararlı ışınlarına karşı o kadar da koruma sağlamadığını gösteriyor.


Birçok insan için güneş koruyucunun kokusu ve ciltte bıraktığı his, sağladığı UV koruması kadar önemlidir. Performans testlerine ek olarak, eğitimli duyusal kullacılar güneş koruyucularını koku ve his açısından da değerlendiriyor. İnsanların tercih ettiği şey subjektiftir, dolayısıyla örneğin tropikal aromaya sahip bir güneş kreminin klasik plaj aromasına sahip olandan daha iyi olup olmadığı söylenemez.


Derecelendirmelerimizdeki güneş kremlerinin büyük çoğunluğu oksibenzon veya oktinoksat içermiyor. Bu iki kimyasal aktif bileşen oldukça etkili UV filtreleridir, ancak çoğu zaman mercan resiflerine potansiyel olarak zararlı olarak işaretlenenler de bunlardır.

https://www.consumerreports.org/health/sunscreens/best-sunscreens-of-the-year-a7763432372/


Instagram

bottom of page