top of page

Tüketici Araştırmaları Çamaşır Deterjanlarını Nasıl Test Ediyor?

Tüketici Araştırması: En İyi ve En Kötü Çamaşır Deterjanları
Tüketici Araştırması: En İyi ve En Kötü Çamaşır Deterjanları

Consumer Reports'un testlerine göre en iyi deterjanlar, vücut yağı ve kir gibi yaygın lekeleri çıkarma konusunda mükemmel bir iş çıkarıyor, ancak aynı zamanda çimen ve kan gibi daha zorlu lekelerin de üstesinden gelebilirler. En kötü deterjanlar? Çoğu lekeyi çıkarma konusunda sudan çok az daha iyidirler.


Ancak deterjan alışverişi kafa karıştırıcı bir deneyim olabilir. En iyi tavsiyemiz pazarlama abartılarını göz ardı edip performansa odaklanmaktır. Deterjanların performansını test etmek için kan, vücut yağı, çikolata, kahve, kir, çimen ve salata sosuyla doyurulmuş kumaş parçaları yıkanır ve ardından lekenin ne kadarının kaldığını görmek için bir renk ölçer kullanılır. Derecelendirme, en etkili deterjanları, bazı markaların süper güç benzeri abartılı reklamlarını karşılayamayanlardan ayırıyor.

Tüketici Raporları Çamaşır Deterjanlarını Nasıl Test Ediyor?

Deterjanlar arasındaki gerçek performans farklılıklarını tespit edebilmek için çıkarılması son derece zor lekeler kullanıyor. Ancak en iyi deterjanlar bile her lekeyi tamamen çıkaramaz. 

Soğuk su kullanılır çünkü günümüzün çamaşır makineleri, geçmişin geleneksel üstten yüklemeli makinelerinden daha soğuk suyla ve bazı deterjanların etkinliğini azaltabilecek yüksek mineral içeriğine sahip sert suyla çalışacak şekilde tasarlandı. 


Kumaş parçalarını iki özdeş çamaşır makinesinde her deterjanla yıkanır, ardından kumaş parçalarını açık havada kurumaya bırakılır. (Isı lekeleri değiştirebileceği için kurutucu kullanılmıyor.)


Test uzmanları, her kuru kumaş örneğinde ne kadar leke kaldığını görmek için renk yoğunluğunu ölçen bir cihaz olan kolorimetreyi kullanır ve ardından bunu yalnızca su kullanılarak yıkanmış lekeli kumaş parçalarıyla karşılaştırır.

En İyi Çamaşır Deterjanları

Bu çamaşır deterjanları testlerde iyi performans gösteriyor ve zorlu lekeler için en iyisinden, en iyi değere ve bebek kıyafetleri için en iyisine kadar çeşitli kategorilerde en üst sıralara çıkıyor.

  • En Zorlu Lekeler için En İyisi - Persil ProClean Leke Avcısı

  • Zorlu Lekeler ve Sert Sular için En İyisi - Tide Plus Ultra Leke Çıkarıcı

  • Bebek Giysileri için En İyisi - Kirkland Signature (Costco) Ultra Temiz

  • Hassas Ciltler İçin En İyisi - Persil ProClean Hassas Ciltler

  • En İyi Çamaşır Deterjanı Kapsülleri - Tide Plus Hijyenik Temiz Ağır Hizmet 10X Güç POD'ları

https://www.consumerreports.org/


bottom of page