top of page

Plastik Cerrahiyi Ameliyatsız Tedavilerle Birleştirmek


Plastik Cerrahiyi Ameliyatsız Tedavilerle Birleştirmek
Plastik Cerrahiyi Ameliyatsız Tedavilerle Birleştirmek

Özellikle yüzde estetik sonuçlar elde etmek için plastik cerrahi hala altın standarttır. Gelişmiş yüz gençleştirme, göğüs ve vücut şekillendirme ve diğer iyileştirmelerin ameliyathane dışında yapılması zor ve imkansızdır.

Plastik cerrahi ne yapabilir?

Plastik cerrahi, fiziksel olarak çıkarabildiğimiz için gevşek cildi sıkılaştırmada harikadır. Yüzün altında yatan yapı da şekillendirilebilir ve sıkılaştırılabilir. Son olarak yağ grefti ile yüz, göğüs ve diğer vücut bölgelerinizi iyileştirebiliriz.


İster yüz germe ve boyun germe, ister kilo kaybından sonra vücut germe veya yağ grefti kullanılarak meme rekonstrüksiyonu olsun, birçok modern iyileştirme, invaziv olmayan bir prosedürle değil, yalnızca gerçek cerrahi ile yapılabilir.


Yağ aşılama genellikle cilt kalitesinin, renginin ve dokusunun iyileştirilmesi avantajına sahiptir. Hastalar ve plastik cerrahlar, ister gerçek yağ ister sıvılaştırılmış yağ olsun, yağ greftlemesinden sonra cilt kalitesinde iyileşmeler fark ettiler. Daha küçük hacimli yağ grefti genellikle bir klinik ortamında mümkündür ve ameliyathaneye gitmeyi gerektirmeyebilir.

Ameliyatsız tedaviler neler yapabilir?

Modern teknoloji sayesinde sadece cilt kalitesini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda kimyasal peeling, lazer tedavileri, radyofrekans, mikroiğneleme ve diğer birçok ameliyatsız seçenek ile daha sıkı bir cilde kavuşmak da mümkün. Bu iyileştirmeler tipik olarak yüz germe ve boyun germe ile birlikte yapılır, çünkü cilt gençleştirme en iyi sonuçları almak için çok önemlidir.


Plastik cerrahlar ayrıca, sonuçları korumak için genellikle yüz germe gibi plastik cerrahi prosedürlerinden sonra verilen Botox, Dysport, Xeomin ve Jeuveau gibi Nöromodülatörlerin kullanımıyla cilt kalitesinin ömrünü uzatabilir. Bu, özellikle yüz gençleştirmenizden yıllar sonra alın kırışıklıkları ve kaz ayakları yeniden ortaya çıkmaya başlarsa geçerlidir.

Karma cilt tedavileri

Ameliyatla birlikte, farmasötik dereceli cilt ilaçlarının kombinasyonu cilt kalitesini iyileştirebilir.


Bir kombinasyon ürünü bulmak zor olsa da, plastik cerrahınız cildinizi iyileştirecek, ince kırışıklıkları azaltacak ve cilt rengini iyileştirecek en uygun cilt ürünleri kombinasyonunu önerebilir. Öneriler ayrıca kimyasal peeling, lazer tedavisi, mikroiğneleme, PRP, radyofrekans ve daha fazlası ile cilt eksfoliasyonunun kullanımını içerebilir.

bottom of page