top of page

Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı


Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı
Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı

Karın germe, karın görünümünü iyileştirmeye yönelik kozmetik bir cerrahi işlemdir.


Abdominoplasti olarak da bilinen karın germe sırasında fazla deri ve yağ karından alınır. Karın bölgesindeki bağ dokusu (fasya) genellikle dikişlerle de sıkılır. Kalan cilt, daha tonlu bir görünüm oluşturmak için yeniden konumlandırılır.


Göbek deliğinizin çevresinde aşırı yağ veya deri veya zayıf bir alt karın duvarı varsa, karın germe ameliyatı yaptırmayı seçebilirsiniz.


Karnınızda aşırı yağ, cildin zayıf elastikiyeti veya zayıflamış bağ dokusu olmasının birkaç nedeni vardır.

  • Kiloda önemli değişiklikler

  • Gebelik

  • Sezaryen gibi karın cerrahisi

  • Yaşlanma

  • Doğal vücut tipiniz

Karın germe gevşek, fazla deri ve yağı giderebilir ve zayıf bölgeyi sıkılaştırabilir. Karın germe, göbek deliğinin altındaki alt karın bölgesindeki çatlakları ve fazla deriyi de giderebilir. Bununla birlikte, karın germe, bu bölgenin dışındaki çatlakları düzeltmez.


Daha önce bir sezaryen ameliyatı geçirdiyseniz, plastik cerrahınız mevcut sezaryen yara izinizi karın germe yara izinize dahil edebilir.


Bir karın germe, meme ameliyatı gibi diğer vücut şekillendirme kozmetik prosedürleriyle birlikte de yapılabilir. Karnınızdan yağ aldırdıysanız (liposuction), karın germe yaptırmaya karar verebilirsiniz çünkü liposuction derinin hemen altındaki dokuyu ve yağı giderir ancak fazla deri çıkarmaz.


Karın germe herkes için uygun bir seçenek olmayabilir.


Karın germe ameliyatı, çeşitli riskler taşıyabilir:

  • Deri altında sıvı birikimi (seroma). Ameliyattan sonra yerinde bırakılan drenaj tüpleri aşırı sıvı riskini azaltmaya yardımcı olabilir. Doktorunuz ayrıca ameliyattan sonra bir iğne ve şırınga kullanarak sıvıyı alabilir.

  • Zayıf yara iyileşmesi. Bazen kesi hattı boyunca bölgeler kötü iyileşir veya ayrılmaya başlar. Bir enfeksiyonu önlemek için ameliyat sırasında ve sonrasında size antibiyotik verilebilir.

  • Beklenmedik yara izi. Karın germeden alınan kesi izi kalıcıdır, ancak kolayca gizlenen bikini çizgisi boyunca yerleştirilir. Yara izinin uzunluğu ve görünürlüğü kişiden kişiye değişir.

  • Doku hasarı. Karın germe sırasında, karın bölgesindeki cildinizin derinlerindeki yağ dokusu hasar görebilir veya ölebilir. Sigara içmek bu riski artırır. Alanın büyüklüğüne bağlı olarak, doku kendi kendine iyileşebilir veya cerrahi bir rötuş işlemi gerektirebilir.

  • Cilt hissindeki değişiklikler. Karın germe sırasında, karın dokularınızın yeniden konumlandırılması karın bölgesindeki sinirleri ve nadiren üst uyluktaki sinirleri etkileyebilir. Muhtemelen biraz azalmış his veya uyuşma hissedeceksiniz. Bu genellikle işlemden sonraki aylarda azalır.

  • Diğer herhangi bir büyük ameliyat türü gibi, bir karın germe, kanama, enfeksiyon ve anesteziye ters tepki riski taşır.

Karın germe ameliyatı sonrası

Yaklaşık altı hafta sonra destekleyici bir abdominal giysi (abdominal bağlayıcı) giyeceksiniz. Bu, sıvı birikmesini önlemeye yardımcı olur ve iyileşirken karın desteği sağlar. Doktorunuz yara izinize nasıl bakacağınızı açıklayacaktır.


Karın germe ameliyatından sonraki ilk altı hafta, hareket ederken dikkatli olmanız gerekir. Ayrıca yaranın yeniden açılmasını önlemek için kesi hattınızı zorlayan pozisyonlardan da (örneğin belden hızlıca bükülmek) kaçınmanız gerekir.


Düzenli takip ziyaretleri planlamanız gerekecek. Doktorunuza ne sıklıkta görünmeniz gerektiğini sorun.


Fazla deri ve yağı alarak ve karın duvarınızı güçlendirerek, karın germe, karnınıza daha tonlu ve daha ince bir görünüm kazandırabilir.


Karın germe sonuçları genellikle sabit bir kilonuz varsa uzun sürelidir.

bottom of page