top of page

Kadınlar İçin Sağlık Kontrolleri


Kadınlar İçin Sağlık Kontrolleri
Kadınlar İçin Sağlık Kontrolleri

Sağlıklı kalmak ve olası sağlık sorunlarını erken dönemde tespit etmek için kadınların düzenli sağlık kontrolleri yaptırması önemlidir. Düzenli rutininizin bir parçası yapmanız gereken bir dizi özel test vardır.

Meme kanseri taraması

Meme kanseri, kadınları etkileyen en yaygın kanserdir. Her yaşta ortaya çıkabilir, ancak 60 yaş üstü kadınlarda daha sık görülür.


Meme taraması (mamogram olarak da bilinir), meme kanserini erken teşhis etmenin en iyi yollarından biridir. Meme kanseri erken bulunursa, başarılı bir şekilde tedavi edilmesi ve hayatta kalma şansınızı artırması daha olasıdır.


40'lı yaşlarınızda veya üzerindeyseniz, taramanın risklerini ve faydalarını doktorunuzla görüşün.


Herhangi bir yaşta, herhangi bir meme semptomu veya memenizin görünümünde ve hissinde bir değişiklik fark ederseniz, gecikmeden doktorunuzu görmeniz önemlidir.

Servikal tarama testi

Düzenli rahim ağzı tarama testi yaptırmak, erken teşhis ve tedavi yoluyla rahim ağzı kanserlerini önlemeye yardımcı olabilir .


Rahim ağzı kanseri taraması, 25 ila 74 yaşları arasındaki ve daha önce cinsel olarak aktif olan kadınlara önerilir.


Rahim ağzı tarama testi rahim ağzı kanserine neden olabilen insan papilloma virüsünün varlığını kontrol eder. HPV'ye karşı aşılanmış olsanız bile, aşı her tür HPV enfeksiyonuna karşı koruma sağlamadığından, düzenli servikal tarama hala önemlidir.

Hamilelik

Hamilelik sırasındaki sağlık risklerini tartışmak için hamile kalmadan önce genel bir check-up yaptırmalısınız. Hamileyken, düzenli doğum öncesi kontroller bebeğinizin gelişimini izlemenize, anormallikleri tespit etmenize ve sağlığınızı değerlendirmenize yardımcı olur.


Hamilelikle ilgili testler arasında ultrason taramaları, idrar testleri, kan testleri ve genetik testler yer alabilir. Bazı antenatal testler tüm hamile kadınlar için tavsiye edilirken diğerleri sadece komplikasyon riski yüksek olan kadınlar için gereklidir.

bottom of page