top of page

Göbek Yağı İçin En Kötü Alışkanlıklar


Göbek Yağı İçin En Kötü Alışkanlıklar
Göbek Yağı İçin En Kötü Alışkanlıklar
Dikkatiniz Dağılırken Yemek Yemek

Bir şeyler atıştırırken akıllı telefonunuzda gezinmek yerine, yemeklerinize dikkat edin ve lezzetlerin tadına varın. Yemek yerken ne kadar dikkatli olursanız, aşırı yeme olasılığınız o kadar azalır. Yemeğinize dikkat edin, dikkatli çiğneyin.

Çok Hızlı Yemek

Beyninizin midenizden tok olduğu mesajını alması yaklaşık 20 dakika sürer. Yiyecekleri çok hızlı bir şekilde yeme alışkanlığınız varsa vücudunuzun ihtiyaç duyduğu noktadan sonra yemeye devam edersiniz. Yavaş yiyenler daha az kalori alırlar ve fazla kiloları önlerler.

Kötü Uyku Düzeni

Kanada' da yapılan bir bir araştırmada, gecede 5 saatten az uyuyan 40 yaşın altındaki yetişkinler, daha fazla uyuyanlara göre daha fazla göbek yağı geliştirdi. Ancak uykusuzsanız, bunu düzeltmek için aşırıya kaçmayın - bir gecede 8 saatten fazla uyumak aynı mide genişletici etkiye sahip olabilir.

Geç Yemek

Akşamın erken saatlerinde yemek yiyerek yemeğinizi yakma işini yapması için sindirim sisteminize zaman tanıyın. Kalorileri ne kadar geç alırsanız, vücudunuzun onları kullanması için o kadar az saat gerekir.

Beyaz Ekmek Yemek

Beyaz ekmek ve diğer işlenmiş gıdalardaki rafine edilmiş tahıllar, yavaş sindirilen liflerden arındırılır, böylece vücudunuz onu daha hızlı sindirerek kan şekerinizi yükseltir. Zamanla, bu kilo alımına neden olabilir. Bunun yerine tam tahıllı karbonhidratları seçin.

Diyet Kola İçmek

Diyet versiyonu için tam şekerli kolayı değiştirmenin kalori sayınızı düşük tutacağını ve dolayısıyla kilo alımını azaltacağını düşünebilirsiniz. Ancak bilim adamları bunun hiç de doğru olmadığını söylüyorlar: Pek çok diyet gazlı içecekte bulunan yapay tatlandırıcı olan aspartam aslında göbek yağını artırıyor. Kolayı tamamen atlayın ve susuzluğunuzu suyla giderin.

Öğün Atlamak

Kahvaltıdan vazgeçmenin obez olma olasılığınızı 4,5 kat artırdığını biliyor muydunuz? Yemek yemeden gitmek metabolizmanızı yavaşlatır, bu da daha sonra aç olduğunuzda fazla yemek yeme olasılığınızı artırır.

Büyük Tabakta Yemek

Evet, bu kadar basit: Yemeğinizi daha küçük bir tabağa koyun (ve daha küçük mutfak aletleri kullanın!) ve beyninizi olduğundan daha fazla yediğinizi düşünmesi için kandırın. Büyük tabağı tercih ederseniz, hepsini bitirmeniz ve ihtiyacınız olandan fazlasını yemeniz daha olasıdır.

bottom of page