Unlu mamüller geniş bir gıda grubunu ifade eder.
Tüketime hazır ya da ön işlem uygulanmış ve sonradan ek bazı işlemlerle tüketilebilecek duruma gelebilen, hububat unlarından elde edilen pişirilmiş ürünler anlaşılmaktadır.
Karbonhidratların en önemli kaynağı ekmek başta olmak üzere unlu mamüllerdir. Ayrıca unlu mamüller B grubu vitaminlerince de zengindir.
Unlu mamüller olarak en çok tükettiğimiz ürünler ekmek, makarna, bulgur ve bisküvidir. Bunların dışında, kek, pasta, turta, tart, yufka, çeşitli çörekler, börek, gofret, kurabiye, hazır pasta altlığı, peksimet ve benzeri ürünler bu gruba girerler.
Beslenmemizde temel bir konuma sahip olan unlu mamüllerin, kaliteli olarak tüketiciye ulaştırılması gerekir.
Türkiye Sağlık Vakfı "Beslenme Alışkanlıkları Araştırması (Ekmek ve Unlu Mamüller)" ile tüketici tercihlerini incelemektedir.
Comments