top of page

Bebeklerde Gaz Sancısı ve Doğal Çözümler


Bebeklerde Gaz Sancısına Doğal Çözüm
Bebeklerde Gaz Sancısına Doğal Çözüm

Çocuğun gazı olduğunda, karnı şişer ve ağrı bazen çok yoğun olabilir.


Genellikle "karın içindeki hava" olarak tanımlanabilecek olan gaz sancısı;

  • çocuğun çok hızlı yemesi veya içmesi

  • yutulan havadan, nefes darlığından veya yenilen gıdaların fermentasyonundan kaynaklanabilir.

Bebeklerinin gaz sancısını gidermede doğal yöntemlerden masaj teknikleri ve termal minderler oldukça etkili olabilmektedir.

Gaz giderici termal minder 

Yüzyıllardır özellikle kış aylarında, gaz sancısına karşı, sıcak su torbası, tuğla, toprak vs. ısıtılarak kullanılmıştır.


Ancak bu ürünler, özellikle sıcak su torbası, bebeklerde kullanılamaz; çünkü sızabilecek sıcak su yanıklara neden olabilir. Bu nedenle bebekler için gaz giderici termal minder geliştirilmiştir. Bu ürün %100 pamuk torba ve içinde kiraz çekirdeği ve bu torbanın konduğu yine %100 pamuk dış kılıftan ibarettir. Bu ürün büyükler tarafından da kullanılabilir.


Neden kiraz çekirdeği? 


Çünkü kiraz/vişne çekirdeği küçük boyutu içerisinde büyük miktarda doğal yağ içerir. Kiraz/vişne çekirdeği ısıyı uzun süre içinde tutar. Bebeğinizi rahatlatır.


Nasıl Kullanılır? 


Gaz giderici termal minder içerisinde kiraz/vişne çekirdeği bulunur. Kiraz/vişne çekirdeği bir iç torba içerisinde bulunur.


Gaz giderici termal minder kullanılmak istendiğinde, kiraz çekirdeği iç torba ile birlikte, 120 derece 15 dakika fırında tutulur. Anne tarafından elle kontrol edildikten sonra (çünkü bazı fırınların termostatları doğru göstermeyebilir) bebeğin karnına veya ayağına konur.


Ne zaman kullanılır?


Gaz sancısı oluşmaması için bebeğin beslenmesinin hemen ardından kullanılması daha uygundur. Böylelikle gaz sancısının oluşması önlenmiş olur.

bottom of page