top of page

Bebek Cilt Bakım Ürünleri Rehberi


Bebek Cilt Bakım Ürünleri
Bebek Cilt Bakım Ürünleri

Ebeveyn olarak çocuğunuz için en iyisini istersiniz. Buna ciltlerini yumuşak ve sağlıklı tutmak için onlara en iyi cilt bakımını sağlamayı da içerir.


Hangi bebek cilt bakım ürünlerini satın alacağınızı anlamak bazen kafa karıştırıcıdır. Bazı bileşenler hassas cildin tahriş olmasına neden olabilir ve bazıları da bebeğinizin vücuduna emilebilir.


Bu nedenle bebeğinizin cildinde kullandığınız ürünlerde hangi bileşenlerin bulunduğunu bilmek önem taşıyor.


Bebek cilt bakım ürünleri hakkında bilgi ve ürün etiketlerinin nasıl okunacağına dair ipuçlarını bu yazıda öğrenebilirsiniz.

Güvenli bebek ürünleri seçmek

Bebeğinizin cildinde kullanabileceğiniz pek çok güvenli ürün var. Yine de bebeğinizin çocuk doktoruyla ilk muayenelerinde ve yeni bir cilt bakım ürünü sunmadan önce bir cilt bakımı rutini hakkında konuşmalısınız.


Nemlendiriciler Tüm bebeklere nemlendirici uygulanmasına gerek yoktur. Kuru cilt lekeleri genellikle kendiliğinden kaybolur.


Nemlendirici kullanmak istiyorsanız, vazelin gibi merhemler en nemlendiricidir ve çoğu zaman en uygun maliyetli olanıdır.


Bununla birlikte, bazı ebeveynler ve bebekler merhemlerin yağlı hissinden hoşlanmayabilir. Durum buysa, benzer nemlendirme etkileri için daha sık uygulama gerektiren losyonlar yerine nemlendirici bir krem ​​seçin.


Güneş kremi 6 aylıktan küçük bebekler için güneş kremi önerilmez. 6 aylıktan büyük bebekler için, hem doğrudan hem de dolaylı güneş ışığına maruz kaldıklarında açık cilt bölgelerine güneş kremi uygulanmalıdır.


Zararlı UV ışınlarını engelleyen, fiziksel güneş kremleri olarak da bilinen mineral bazlı güneş kremlerini tercih edin.


Banyo ürünleri Amerikan Pediatri Akademisi banyo için nötr bir pH değerine sahip, temizleyici bir miktar kullanılmasını önerir. Alkoller ve kokular gibi bebeğin cildini kurutabilecek veya tahrişe neden olabilecek sert katkı maddeleri için içerik listesini kontrol edin.

Ürün etiketlerini anlamak

Pek çok bebek cilt bakım ürünü, daha güvenli görünmelerine yardımcı olacak iddialar içerir. Örneğin, etiketleri şöyle olabilir:

  • hipoalerjenik

  • doğal

  • nazik

  • organik

Peki bu terimler gerçekten ne anlama geliyor?


Kamu otoriteleri genelde bir markanın bir ürün hakkında yanıltıcı iddialarda bulunduğuna dair çok sayıda kanıt olduğunda harekete geçebilir. Bazı araştırmalar bebek kozmetiklerine karşı olumsuz reaksiyonların eksik bildirildiğini öne sürüyor. Sonuç olarak, bebek cilt bakımı ürün iddialarının ve etiketlerinin düzenlenmesi zor olabilir.


Aslında, İngiltere'de 438 bebek kozmetik ürünü üzerinde 2018 yılında yapılan bir araştırma, "hassas", "nazik", "organik" veya "kokusuz" olarak pazarlananların, bu tür etiketlere sahip olmayanlara göre cildi tahriş etme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur.

Kaçınılması gereken malzemeler

Her bebek benzersiz olsa da, küçük bebeğiniz için ürünlerde bazı bileşenlerden kaçınılması özellikle önemlidir. Bunlar, tahrişe ve alerjiye neden olabilecek bileşenlerin yanı sıra cilt tarafından emilebilenleri içerir.

  • Kokular

Herkes güzel kokan bir bebeği sever. Sonuç olarak, bebek cilt bakım ürünlerinde kokular yaygındır. 533 bebek ürününün bir başka 2018 çalışması , neredeyse yarısının koku veya parfüm içerdiğini ortaya koydu.


Kokular, döküntüler ve solunum problemleri dahil olmak üzere alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bebeğiniz kokulu ürünlere karşı hassas görünüyorsa, şu kelimeleri içermeyen etiketleri olan sabun ve nemlendiricileri tercih ettiğinizden emin olun: "koku" "parfüm" "uçucu yağ karışımı" "aroma"


Kokular, belirli içerik adları kullanılmadan genel olarak listelenebilir veya "amyl cinnamal" gibi daha az belirgin bir adla tanımlanabilirler.

  • Sentetik boyalar

Çoğu renk katkı maddesi ve sentetik boyalar FDA tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor ve kozmetik ürünlere dahil edilmeden önce onay almaları gerekiyor. Ancak bu sertifika tüm boyalar için geçerli değildir.

  • Parabenler

Çeşitli kozmetik ve gıda ürünlerinde koruyucu olarak kullanılır. Sabun ve şampuan gibi "yıkanarak çıkarılan" ürünlerde özellikle yaygındır.


Parabenler, cilt bakım ürünlerinden kaynaklanan yaygın bir tahriş kaynağıdır, bu nedenle bunlara duyarlı bebekler ve küçük çocuklar için kaçınılmalıdır. Parabenler ayrıca cilt tarafından kolayca emilir.


2018'den yapılan araştırmalar, bir kişinin hayatı boyunca parabenlere uzun süreli maruz kalmanın metabolizmasını ve hormon regülasyonunu etkileyebileceğini, bu nedenle çocuğunuzun erken çocukluk döneminde maruziyetini azaltmak isteyebileceğinizi göstermektedir.

  • Fitalatlar

Bazı kozmetik ürünlerde kullanılan kimyasallardır. Sağlığı nasıl etkiledikleri tam olarak net olmasa da, bazı 2010 araştırmaları, yaşamın farklı dönemlerinde fitalatlara maruz kalmanın insan gelişimi, alerjiler ve üreme sağlığı üzerinde etkileri olduğunu öne sürüyor.


FDA, kozmetikte fitalatları düzenlemek için yeterli kanıt olmadığı sonucuna varmıştır.


Formaldehit ve formaldehit salgılayan koruyucular, sıvı bebek sabunları ve bebek bezleri dahil olmak üzere çeşitli kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Bu bileşikler, bakteri üremesini önlemek için kullanılır, ancak aynı zamanda kendilerine duyarlı kişilerde cilt tahrişine ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.


Cilt bakım ürünlerinde gözlenen dozlar genellikle güvenli kabul edilmekle birlikte, tekrarlanan ve uzun süreli maruz kalma, astım ve bazı kanserler dahil olmak üzere diğer sağlık sorunlarının riskini artırabilir.


Çoğu kozmetik şirketi kendi ürünlerinden gönüllü olarak formaldehit çıkarmıştır, ancak yine de bebekler ve çocuklar için bazı ürünlerde kullanılmaktadır, bu nedenle içindekiler listesini kontrol ettiğinizden emin olun.

Propilen glikol

Nemlendiricilerde ve güneş kremlerinde yaygın olarak kullanılan bir alkol türüdür. Cildi yumuşatma özelliği nedeniyle kozmetik ürünlerde giderek daha popüler hale geldi, ancak aynı zamanda tahriş ve alerjik reaksiyonların yaygın bir nedenidir.

Sülfatlar

Kaçınılması zor bir bileşendir. Şampuanlar ve duş jeli gibi pek çok farklı cilt bakım ürününde kullanılırlar. En yaygın kullanılan sülfatlar şunlardır:

  • sodyum lauril sülfat

  • sodyum lauret sülfat

Sülfatlar mutlaka güvensiz değildir, ancak geçici tahrişe neden olabilirler. Banyodan sonra herhangi bir kızarıklık, kuruluk veya kaşıntı fark ederseniz, bebeğinizin ürünlerini sülfat açısından kontrol edin ve sülfatsız yıkamaya geçmeyi düşünün.


Kimyasal güneş kremleri Tüm güneş kremleri eşit içeriğe sahip değildir. Kimyasal güneş kremleri, UV ışınlarını emerek cildi korur, mineral güneş kremleri ise UV ışığını bloke ederek onu ciltten uzaklaştırır.


Her ikisi de güneşin zararlı ışınlarına karşı korur ve kimyasal güneş kremleri genellikle ebeveynlere daha çekici gelir çünkü uygulaması daha kolaydır.


Ancak, bir araştırma kimyasal güneş kremlerindeki bazı bileşenlerin cilt yoluyla vücuda emilebileceğini öne sürüyor. Bu, mutlaka güvensiz oldukları anlamına gelmese de, ebeveynler daha fazla araştırma yapılana kadar potansiyel risklerin farkında olmalıdır, çünkü bu bileşiklerden bazıları vücuttaki hormonların aktivitesini etkileyebilir.


Bebeğiniz için güvenli ve etkili cilt bakım ürünleri seçmek çok zor olabilir ama imkansız değildir.


"Hipoalerjenik", "nazik" veya "organik" gibi popüler iddialar içeren etiketleri almak yerine, bebeğiniz kızarıklık veya reaksiyon belirtileri gösterirse cilt tahrişine neden olabilecek bileşenleri öğrenmeyi deneyin.

bottom of page