Sağlıklı yaşam kültürünün gelişmesi ile doğal beslenmenin önemi artmaktadır.
Hastalıklara karşı koruyucu etkileri bilinen gıda ürünleri daha fazla tercih edilmektedir. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren gıdalar Covid-19 salgın sürecinde ön plana çıkmıştır.
Gıdaların üretim şartları, pestisit (zirai ilaç kalıntısı) gibi etkenler ürün güvenliğini belirlemekte, doğal ürüne erişimi zorlaştırmaktadır.
Bağışıklık sistemimiz üzerinde etkisi klinik çalışmalarla incelenen arı ürünleri (bal, propolis, polen, arı sütü, arı zehiri, arı ekmeği-perga gibi) ayrı bir öneme sahip gözükmektedir.
Sahip olduğu bitki örtüsü, florası ve endemik tür çeşitliliği ile Türkiye arı ve kovan ürünlerinde şanslı bir ülke konumundadır.
Türkiye Sağlık Vakfı "Arı Ürünleri (bal, polen, propolis) Tüketici Farkındalık Araştırması" ile arı ürünleri ile beslenmemiz arasındaki ilişki incelenmektedir.
Comments