Balın Tıbbi Kullanım Alanları

Balın Tıbbi Kullanım Alanları

Balın uzun bir tıbbi geçmişi vardır. Eski Mısırlılar sadece tanrılarına bal sunmakla kalmadılar, aynı zamanda onu bir mumyalama sıvısı ve yaralar için bir pansuman olarak kullandılar. 

Günümüzde birçok insan antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle bala ilgi duyuyor. Bütünsel tıp uygulayıcıları, onu doğanın her yönüyle en iyi ilaçlarından biri olarak görüyorlar.

İşte balın sağlığımıza etkileri hakkında bilinmesi gerekenler.

Bir Bebeğe Asla Bal Vermeyin

Bal doğaldır ve yetişkinler için zararsız kabul edilir. Ancak çocuk doktorları, 1 yaşın altındaki çocuklara bal verilmemesini önerir.

"Bebeklerin bal yemesine izin vermeyin"

Bunun nedeni botulizm riskidir. Botulizm bakterisinin sporları, bala dönüşebilecek toz ve toprakta bulunur. Amerikan Pediatri Akademisi Beslenme Komitesi'nin başkanı olan Jatinder Bhatia, bebeklerin enfeksiyona karşı savunmak için gelişmiş bir bağışıklık sistemine sahip olmadığını söylüyor.

"Balın bebeklere botulizm verebileceği çok açık bir şekilde gösterildi," bebeğe anti-toksin verilmesi ve sıklıkla bir yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına yerleştirilmesi gereken felçli bir bozukluk, diyor. 

Ancak ebeveynler bebeklerini bal içeren tahıllarla besleyebileceklerini söylüyor. Botulizm riski söz konusu olduğunda, "şişeden çıkan baldan bahsediyoruz '' diye açıklıyor.

"Bebeklerle ilgili endişe, bebeklerin yetişkin insanların tamamen gelişmiş gastrointestinal sisteminden yoksun olmasından kaynaklanıyor" diyor.

Antibakteriyel Bal

Laboratuvar araştırmalarında balın E.coli ve salmonella gibi gıda kaynaklı patojenlerin büyümesini engellediği ve Staphylococcus aureus ve Pseudomonas aeruginosa gibi her ikisi de hastanelerde ve muayenehanelerde yaygın olan bazı bakterilerle savaştığı görüldü. Ancak insanlarda aynı şeyi yapıp yapmadığı kanıtlanmadı.

Bal aldığınızda bazılarının daha açık, bazılarının daha koyu olduğunu göreceksiniz. Genel olarak, bal ne kadar koyu olursa, antibakteriyel ve antioksidan gücü o kadar iyidir.

Bal ve Yara Bakımı

Manuka balı bazen kronik bacak ülserlerini ve bası yaralarını tedavi etmek için kullanılır.

Manuka balı, Yeni Zelanda'da leptospermum scoparium'un nektarından yapılır. FDA'nın 2007'de yaraları ve cilt ülserlerini tedavi etmek için onayladığı Medihoney'nin temeli budur. Yara bakımı uzmanı Frank Bongiorno, "Medihoney, piyasaya çıkmaya başladığından beri geçen yıl yaraları iyileştirme standardımız oldu" dedi. İyileşen bir yara, ister kronik ister akut olsun, bakteri ve şişlik içermeyen temiz, granüle bir yaradır. 

Bongiorno, insanların yaralarda sıradan balı kullandıkları Haiti'de ısıdan ziyade ultraviyole ışıkla saflaştırılan balın antibakteriyel etkisinin daha iyi korunduğunu söylüyor.

Bal ve Alerjiler

Bazı laboratuvar çalışmaları, balın tıkalı burunları temizleme ve polen tarafından tetiklenen alerjileri hafifletme potansiyeline sahip olduğunu göstermektedir. 

Bal ve Soğuk Algınlığı

Kendini bütünsel bir uygulayıcı olarak tanımlayan aile doktoru Ariane Cometa, soğuk algınlığının erken semptomlarını hafifletmek için karabuğday balı bazlı bir şurup kullanmayı seviyor. İltihaplı zarları yatıştırdığını ve öksürüğü hafiflettiğini söylüyor - sonuncusu birkaç çalışma ile destekleniyor.

139 çocuğun katıldığı bir çalışmada bal, çocuklarda gece öksürüğünü hafifletmek ve uykularını iyileştirmek için kullanıldı.

105 çocuğu içeren başka bir araştırma, karabuğday balının gece öksürüklerini bastırmada etkin olduğunu gösterdi.

"Eğer boğazınızda veya üst solunum yollarında soğuk algınlığı veya herhangi bir şey varsa, bal enfeksiyonla savaşmaya ve zarları yatıştırmaya yardımcı olacaktır" diyor.

Bal ve Diyabet

Amerikan Diyetisyenler Derneği sözcüsü diyetisyen Toby Smithson, bal doğal olsa bile diyet yapanlar veya diyabet hastaları için normal beyaz veya esmer şekerden çok da farklı olmadığını söylüyor.

Aslında bir çorba kaşığı bal, toz beyaz veya esmer şekerden daha fazla karbonhidrat ve kalori içerir.

Smithson, "En sevdiğim alıntılardan biri, diyabet söz konusu olduğunda 'şeker şekerdir'," diyor. "Bence balın diyabet için daha iyi olduğu yaygın bir efsane. Bazı hastalar balı şeker olarak sınıflandırmıyor. ''

"Balda bazı mineraller, vitaminler ve antioksidan özellikler vardır - bal ne kadar koyu olursa, antioksidan seviyesi o kadar yüksek olur - ancak yoğurtla bu faydaları da elde edebilirsiniz. Şeker hastalığınız olduğunda karbonhidrat ve kalori hakkında seçici olmalısınız."

BAL ARISI ZEHRİ AGRESİF MEME KANSERİ HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR MU?

VİTAMİN EKSİKLİĞİ NEDİR?

GIDA TAKVİYELERİ VE VİTAMİNLER: KOENZİM Q10

KETO DİYETİ BAĞIRSAK MANTARLARINI DÜZENLEYEREK ALZHEİMER RİSKİNİ AZALTABİLİR

AKDENİZ DİYETİ SEDEF HASTALIĞINA İYİ GELİR Mİ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK EĞİTİMLER